Turkusoftin pelit


Turku Airsoft ry järjestää arkipelejä ja pieniä skenaariopelejä Turun seudulla. Vakiintuneet pelipäivät ovat torstai, lauantai ja sunnuntai. Kaikki pelit ja tapahtumat ilmoitetaan Kuulaportti -palvelussa, josta löytyy pelikohtaiset lisätiedot ja ilmoittautuminen. Palvelun on käyttäjälleen ilmainen ja rekisteröityminen on nopeata ja yksinkertaista.

SuomiSportin Sporttihausta löydät yhdistyksen tapahtumat. Joissakin tapauksissa ilmoittautuminen on Kuulaportissa. Kuulaportti linkin löydät tällöin kuitenkin SuomiSportin ilmoituksesta.

Sporttihakuun täsmälinkki:

https://www.suomisport.fi/events?dateTimeRangeEnd=&dateTimeRangeStart=2024-02-11T14%3A03%3A34.091Z&masterSportIds&organizers=%5B%7B%22id%22%3A26020%2C%22organizationType%22%3A%22ORGANIZATION_COLLECTION%22%7D%5D&purpose=&searchTerm=&tagIds

Suositusikäraja peleissä on 13-vuotta, mutta harrastajahaarukka on 10-60 vuotiaissa. Ikäraja on asetettu, jotta pelissä tapahtuvat yllättävät tilanteet eivät säikyttäisi nuorempaa. Tätä nuoremmat voivat osallistua vanhemman kanssa.

Yhdistys on alunperin perustettu, jotta alueellisesti saadaan luvallinen alue harrastukselle. Airsoft ei lajina kuulu jokamiehen oikeuksien piiriin vaan vaatii aina luvan maanomistajalta! Yhdistyksellä olevat maankäyttöluvat koskevat vain yhdistyksen toimintaa, eli eivät ole voimassa 365/24/7 kaikille harrastajille. Varusteet ovat todella aidonnäköisiä ja se saattaa aiheuttaa väärinkäsityksiä ohikulkijoiden kanssa. Suomessa airsoftin harrastaminen on verrattain helppoa, eikä sitä ole rajoitettu lakien tai säännösten kanssa juurikaan. Haluamme pitää tämän tilanteen samana, joten ei ruokita petoa negatiivisilla uutisilla.

Peleissä kerätään osallistumismaksua. Katso ilmoituksesta aina tapahtumakohtainen pelimaksu.

Yhdistyksellä on oma Discord-serveri

Discordissa voit käydä nopeampaa keskustelua tai seurata sitä. Kutsulinkki serverille on tässä.

Millä päästään alkuun

Turvallisuus on tärkein prioriteetti, siksi tutustu pelisääntöihin ennakkoon täältä Turkusoftin pelisäännöt. Sääntökirja on pitkä ja siinä on yksityiskohtaista tietoa, mutta kertauksen vuoksi säännöt käydään läpi aina pelipäivän alkubriiffissä. Mikäli on kysyttävää niin kysy rohkeasti pelinvetäjältä tai muilta pelaajilta neuvoa. Meillä on siitä mukava laji, että kaikki ovat joskus olleet ensikertalaisia ja siten osaavat myös neuvoa uusia.

Harrastukseen pääsee alkuun hyvillä suojalaseilla/suojamaskeilla. Laskettelu- ajo-, kemistinlasit tai vastaavat lasit eivät ole hyviä suojalaseja airsoft-peleihin, sillä ne eivät kestä kuulan osumaa! Alle 18-vuotiaat eivat saa käyttää sankalaseja, vaan tulee käyttää suljettuja laseja, jotka peittävät silmän ympäristön kokonaan. Mikäli ei halua käyttää maskia voi käyttää lasien lisäksi alakasvosuojaa. Ensimmäiset lasit tai maski kannattaa hankkia alan liikkeestä. Turussa esimerkiksi Airsoftnet.

Tärkeitä varusteita on hanskat (esimerkiksi tyköistuvat työhanskat), tukevat kengät ja säähän sopivat varusteet. Maastopukua tai taisteluliivejä et tarvitse heti alkuunsa vaan niitä voi hankkia kun innostus kasvaa.

Turkusoftilla on vuokra-aseita!

Airsoftin aloituskustannukset ovat verrattain pienet, mutta ensimmäisille kerroilla kannattaa ostamisen sijasta vuokrata varusteet. Yhdistyksen kautta vuokratut varusteet ovat varmasti sääntöjenmukaisia, ehjiä ja saat niihin käyttöopastuksen. Vuokrasetit ovat laadukkaita ja aloittelijoille suositeltavia malleja. Settien kokoamisessa on noudatettu ”sellaiset kuin itse haluaisit” -periaatetta.

Kaverin kanssa tullessa kokeilemaan on myös mukavaa, että identtisiä varustesettejä löytyy isommallekkin porukalle. Ehkä saattajana oleva vanhempi haluaa kokeilla myös uutta ja erikoista lajia?

Vuokrasetteihin voi tutustua täältä. Varustesettiin kuuluu ase ja asetarvikkeet kuulineen, hihanauhat ja suojaimet.

Varustevuokra maksetaan paikan päällä, mutta se tulee varata ennakkoon!

Varausohjeet vuokravarusteet sivulta.