Avoin kirje Varsinais-Suomen softaajat Ryn hallitukselle


Avoin kirje Varsinais-Suomen Softaajat Ry:n hallitukselle Turku Airsoft Ry:n hallitukselta

Turun airsoft skene on tällä hetkellä varsin eläväinen ja kokenut taas pientä ”uutta tulemista” uusien aktiivisten harrastajien kanssa. Alueella oman arvion mukaan pelailee noin 50 henkeä aktiivisesti ja vähintään toiset 50 ei-niin-aktiivisesti, mutta silloin tällöin.
Valitettavasti, ainakin omien havaintojen mukaan, tämä uusi aktiivisuus ei kuitenkaan näy yhdistystoiminnan puolella pelinvetäjinä, hallituslaisina tai muina aktiivisina yhtä vahvasti. Toki tämä on monen vapaaehtoispohjalta pyörivän yhdistyksen ja yhteisön ongelma, eikä pelkästään Turkulaisen airsoftin.

Turkulaista airsoftia on vallinnut kahtiajako kahden eri yhdistyksen välillä, joka on ajanut harrastajia ”kuppikuntiin” ja aiheuttanut jopa pientä närää tiettyjen harrastajien välillä. Kahdeksan vuotta sitten, kun Varsinais-Suomen softaajat on perustettu, on varmasti ollut tarpeellista tuoda kilpailua ja ”herätellä” Turku Airsoftin aktiiveja, että asioita ei aina voi tehdä samalla tavalla ja ”itselleen”, vaan yhdistykset on harrastajia varten. Näistä ajoista on Turku Airsoftissa päästy pitkälle ja saatu koko yhdistystä sekä pelejä kehitettyä parempaan suuntaan

Turku Airsoft Ry on jo 15 vuotta pyrkinyt tarjoamaan paikallisille harrastajille luvallisia pelialueita sekä laadukkaita pelejä, samalla pyrkien kehittämään lajia paikallisesti, kuin myös valtakunnallisesti. Viidentoista vuoden aikana paljon on tapahtunut maailmassa ylipäätänsä ja kehitys on kehittynyt huimaa tahtia, niin meidän lajissa kuin lajimme ulkopuolella.

Nyt koemme, että olisi tarpeellista siirtyä kehityksen mukaan ja aloittaa alusta.

Tehdääänkö yhdessä harrastajille palvelus ja tuodaan yhdistykset yhdeksi yhdistykseksi, niin aloittaa uusi aika yhteistyössä!

Mitä me tällä haemme?

  • Yhdellä yhdistyksellä pyrimme vähentämään byrokratiaa, kun hallituksia on yksi ja yhdistyksen pakollisia kustannuksia, kuten vakuutukset, pankkikustannukset, verkkosivujen ylläpitokustannukset jne.
  • Pelinvetäjät ja muut aktiivit yhden yhdistyksen alla tuo enemmän tekijöitä ja vähemmän vastuuta tai painetta yksittäiselle pelinvetäjälle. Pelienvetorinki on melko pieni, mutta yhdistettynä se on parempi!
  • Tuottaa yhdessä laadukkaampia viikonloppu- ja arkipelejä, sekä skenaariopelejä harrastajille
  • Aloittaa hommat ”puhtaalta pöydältä” ja näin kehittää uutta yhdistystä nykyaikaisempaan suuntaan

Miten tämä voidaan toteuttaa? Itse näen vaihtoehtoja tämän toteutukseen kolme.

  • Ensimmäinen vaihtoehto on olla tekemättä koko yhdistymistä.
  • Toinen vaihtoehto on yhdistää yhdistyksen jomman kumman jo olemassa olevan yhdistyksen alle, joka ei myöskään aja tavoitteita yhdistää harrastajia, vaan jättäisi edelleen tilaa kahtiajakoon ja kuppikuntiin sekä yhdistyksen päivittäminen ei välttämättä olisi yhtä helppoa.
  • Kolmas vaihtoehto on yhdessä perustaa uusi yhdistys ja liittää nykyisten yhdistysten omaisuus, pelialueet ja jäsenet uuden yhdistyksen alle. Näin yhdistys voi aloittaa kokonaan puhtaalta pöydältä.

Miten tämä vaikuttaa harrastajiin ja peleihin?
Sitä ei tässä kohtaa välttämättä osaa sanoa, jatkuuko pelit kuten nykyisellään, vähentyykö pelit vai voiko niitä tulla jopa lisää? Se riippuu harrastajista, joiden eteen yhdistystoimintaa pidetään. Tavoite on olla läpinäkyvä ja toteuttaa pelienvetoa harrastajien ehdoilla, harrastajilta harrastajille tyyliin.

Luodaanko jotain parempaa ja näytetään suuntaa Suomalaiselle airsoftille yhdessä?

Terveisin,
Julius Rantanen
Turku Airsoft Ry puheenjohtaja
Hallituksineen