Battlefield 2020: Laskevan auringon maa -ennakkotiedot


Tervetuloa Battlefield 2020: Laskevan auringon maa – skenaarioon!

Tässä muutamia muistettavia asioita peliä varten. 

Aikataulu
10:00-10:45 ilmoittautuminen
11:00-11:45 Alkubriiffi, aloituspaikoille siirtyminen
12:00-14:30 Erä 1
14:30-15:30 Pelitauko
15:30-18:00 Erä 2

Aikataulussa saattaa tulla muutoksia päivän aikana. Varaathan itsellesi tarpeeksi vettä ja evästä koko päivää varten! Pelinjohto ei tarjoa vesi- tai ruokatäydennyksiä.  

Saavuthan paikalle ajoissa, jotta voimme aloittaa pelin aikataulun mukaisesti! 

Yleiset ohjeet

Ilmoittautuminen tapahtuu varsinaisella parkkialueella. Yksi ilmoittaja voi ilmoittaa useamman paikallesaapuneen, jotta ilmotiskilä ei tule niin paljon jonoa. Muista myös peruuttaa ilmoittautuminen, jos et jostain syystä pääse paikalle! 

Tarkistathan vielä, että pelimaksu on maksettu ja maksu on rekisteröity kuulaporttiin! Tämä nopeuttaa ilmoittautumista. Jos olet valinnut maksun paikanpäällä, maksuvaihtoehtoja on mobilepay, kortti tai käteinen (tasaraha)  

Pelinjärjestäjä varaa käsidesiä tukikohtiin ja ilmoittautumiseen, mutta oman pienen pullon mukaan tuominen ei varmasti ole huono. Kasvomaskia voi myös olla fiksua käyttää tukikohdissa tai ilmotiskillä, jos etäisyyttä ei ole mahdollista pitää. Kunnioitetaan jokaisen omaa tilaa ja pyritään muistamaan se myös kentällä! 

Toivottavasti on sanomattakin selvää, että kipeänä tai oireisena ei paikalle ole suotavaa saapua. Tehdään tästä yhdessä hyvä ja turvallinen peli! 

Saapuminen pelialueelle 

Pelialueen osoite on Kakskerrantie 1033. Varsinainen pysäköintialue on tien toisella puolella oleva hiekka-aukio. Parkkiin mahtuu noin 15-20 autoa. Lisää pysäköintitilaa löytyy Brinkhallintien ja Kakskerrantien risteyksessä sekä Höyttistentien ja Kakskerrantien risteyksessä. 

Pelialueella on erittäin vähän pysäköintitilaa, joten suosittelemme saapumaan kimppakyydeillä! Kaveriporukan kesken voi sopia vaikka tapaamisen Hirvensalossa, josta paikalle saavutaan yhdellä autolla. Pyrimme järjestämään kuljetusta tarvittaessa kauemmilta pysäköintialueilta. Tavarat ja matkustajat voi purkaa varsinaisella pysäköintialueella tai Niemenkulmantien risteyksessä, mutta Niemenkulmantie tulee pitää vapaana liikenteelle! 

 

Osapuolet ja pelisäännöt

Osapuolia ovat keltainen ja punainen. Osapuolet erotetaan hihanauhoin, joita tulee olla molemmissa käsissä!

  • Pelissä pelataan vain kertatulella, poislukien konekiväärit.
  • Konekiväärien rajoitus on 2J ja yli 1.7J konekivääreillä ei saa ampua 10 metriä lähempäätä.
  • Kaikilla yli 1.7J aseilla pelaavilla pelaajilla tulee olla mukana heikkotehoisempi vara-ase lähitilanteita varten!
  • Yli 1.7J aseilla ei saa ampua alueen mökkien sisällä. Sääntö ei rajoita ampumista ulos mökistä.
  • Mökeissä on käytössä bofferikranaattisääntö. Bofferikranaatiksi käy noin nyrkin kokoinen kevyt ja pehmeä kranaatti. Kranaatti voidaan heittää rakennukseen ovesta ja ikkunasta, jolloin se tuhoaa huoneen sisällä olevat pelaajat. Kranaatit ovat kertakäyttöisiä, kranaatin saa takaisin käyttöön uudelleensyntymisen jälkeen.
  • Tarkemmat säännöt löytyvät verkkosivuilta www.turkusoft.fi/saannot

Tukikohdat, uudelleensyntyminen ja lääkintä

Keltaisen osapuolen tukikohta on pelialueen varsinaisella offgame alueella

Punaisen osapuolen tukikohta on pelialueen eteläosassa, Niemenkulmantien varrella

Tarkemmat paikat alla pelikohtaisesta kartasta.

Respawn-pisteet sijaitsevat eri peleissä eri paikoissa. Respawn -pisteet ovat merkitty karttoihin ja maastossa ne on merkitty huomionauhalla. Respawn-pistellää on ohjeistus, miten paikasta uudelleensynnytään. Se voi olla esimerkiksi 15 min välein, tai kun alueella on 5 pelaajaa.

Pommi-pelissä on käytössä puolustajalla lääkintäsääntö. Lääkintä tapahtuu pelaamalla haavoittuneen pelaajan kanssa kivi-paperi-sakset peliä, kunnes toisella pelaajista on 3 voittoa(paras viidestä). Näin pelaajien ei tarvitse koskettaa toisiaan ja pystytään pitämään sopiva väli, mutta kuitenkin pelaajien tulee keskittyä tilanteeseen ja käyttää molempia käsiä. Lääkinnän on tarkoitus kestää noin 30-45 sekuntia, joten KPS-mestaruudessa ei tarvitse pitää kiirettä. 

Pelialueen kartat ensimmäiseen ja toiseen erään