Ennakkoilmoittautuminen peleihin on tärkeää


Kuulaportti?


Yhdistys käyttää peliensä ja tapahtumiensa järjestämisen apuna Kuulaportti -työkalua. Kuulaportin käytöllä saavutetaan lukemattomia etuja niin ennakkotuotannossa kuin jälkituotannossakin. Kuulaportissa järjestäjä voi ilmoittaa tapahtumastaan ja harrastajat voivat ilmoittautua tapahtumaan.

Kuulaporttiin pääsee tästä (aukeaa uuteen ikkunaan)

Korona-aikana ennakkoilmoittautumisesta tuli entistä tärkeämpää, sillä tavoitettavuutta jälkikäteen mahdollisten virusaltistumisten vuoksi pidettiin erityisen tärkeänä. Ennakkoilmoittautuminen olikin pakollista vuoden päivät, mutta pandemian ollessa helpottamassa päätettiin avata pelit myös Matti Myöhäisille.

Miksi pitäisi ilmoittautua?


Ennakkoilmoittautuminen on kuitenkin edelleen tärkeä työkalu järjestämisessä. Mikäli on epävarmaa saadaanko tarpeeksi osallistujia paikalle, voidaan asettaa ennakkoilmoittautuneiden vähimmäismäärä sekä aikaraja, jolloin ilmoittautumisten pitää olla sisällä. Mikäli tämä aika ja osallistujamäärä eivät täsmää voidaan peli perua jo ennakkoon. Näin toimiessa varsinkin pidemmältä maakunnista tulevilla tai pitkiä työpäiviä tekevillä on mahdollisuus harkita osallistumistaan. Onkin erityisen tärkeä lukea infot ja seurata tapahtuman etenemistä netissä.

Kehoita myös kavereita ilmoittautumaan ennakkoon, sillä ennakkoon ilmoittautuneiden määrä on pelin ”virallinen osallistujamäärä”. Tämä luku jää muistiin ja sitä käytetään ns. päätöksentekoon faktoilla, myös kaupunki ja yhteistyökumppanit esimerkiksi arvioi toimintaamme näiden lukujen perusteella. Tätä lukua ei voi muuttaa manuaalisesti.


Yhtenä esimerkkinä voidaan miettiä osallistujien keskiarvoa uusia pelialueita suunnitellessa; ”Meidän ei kannata hankkia 100 hengen pelialuetta, jos keskimäärin 10 pelaajaa käyttää palveluita.” tai ”Tarvitsemme isomman pelialueen, koska kuten luvut osoittavat on 20 hengen kenttä aivan liian pieni 100:lle harrastajalle”.Beta- ja normiportti? Täh?


Kuulaportti on ollut jo vuodesta 2011 käytössä. Turkusoft on käyttänyt testausvaiheessa olevaa Beta-Kuulaporttia ensimmäisten joukossa alkuvuodesta 2022. Tammikuussa vanha Kuulaportti poistuu kokonaan käytöstä ja kaikki siirtyvät uuteen versioon.

Käyttäminen sekä rekisteröityminen on harrastajalle ilmaista. Tulevaisuudessa pelinjärjestäjät (pääosin yhdistykset) tulevat maksamaan käyttölisenssiä palvelusta. Palvelun käyttäminen siis pysyy harrastajalle edelleen ilmaisena!