Hallitus kokousti vuoden ensimmäisessä kokouksessa


Turku Airsoft ry hallitus kokousti ensimmäistä kertaa vuodelle 2022 ja näillä näkymin toiseksi viimeistä kertaa tällä kokoonpanolla ennen vuosikokousta, joka järjestetään 12.2.

Lyhyesti kokouksesta: Keskusteltiin yhdistyksen taloudellisesta tilanteesta, tulevista tapahtumista, keskustelua herättäneestä RPS-rajasta ja vuosikokouksen valmistelusta.

Nykyiset koronarajoitukset rajaavat Itäharjun julkiset pelit pois, sillä vaikka alue onkin erittäin hyvin ilmastoitu, lasketaan se sisätilaksi, koska siinä on edelleen seinät ja katto. Ulkopelejä on edelleen mahdollista järjestää, sillä toiminta on vakiintunutta harrastamista ulkotiloissa. Olemme laskeneet pelaajarajan 20 henkeen peleissä, jotta varsinkin offgame-alueella on mahdollisuus pitää turvavälit. Jokaisen on entistä tärkeämpää muistaa jo pari vuotta toitotettua mantraa, älä saavu kipeänä paikalle, yski oikein, vältä turhaa koskettelua ja lähellä oleskelua.

Tulevat tapahtumat

Tulevista tapahtumista Back Alleyn pelimatka on päätetty siirtää, sillä nykyiset rajoitukset jatkavat, eikä anna mahdollisuutta järjestää yleisötapahtumaa. Musta Vuosi -peli sai uuden päivämärään 19.3, kuten myös Kuusenkaatajaiset siirtyi pääsiäiselle, 16.4. Keväälle on myös suunniteltu pelinvetäjäkurssia kiinnostuneille aktiiveille sekä muista tapahtumistakin keskusteltiin.

Vuosikokousta järjestetään jälleen epämääräisissä tunnelmissa, pääsemmekö kokoontumaan fyysisesti vai vedetäänkö kokous jälleen etänä. Kokousta varten pitää vielä valmistella vuosikertomusta, tulevan vuoden suunnitelmaa, kirjanpito, budjetti, toiminnantarkastajan lausunto ja tulevan hallituksen valmistelu. Ennakkokysely kokoukseen avataan pian, jossa voit ilmoittautua kokoukseen, hallituspaikkaan tai nostaa jäsenkokoukseen käsiteltäviä aiheita.

Sääntömuutokset

Sääntöihin lisätty RPS-raja sarjatuliaseille ja säännön luomiseen ajaneet tapahtumat aiheuttivat paljon keskustelua nettipalsoilla, niin puolesta ja vastaan. Alunperin säännöstä keskusteltiin aktiivi-iltamassa, jonne jäsenkirjeessä kutsuttiin osallistujia myös hallituksen ulkopuolelta. Tällöin päädyttiin rajoittamaan sarjatulta 20 laukaukseen sekunnissa. Lukuun päädyttiin muutaman vakioaseen testauksella, jossa ne jäi noin 16 laukaukseen sekunnissa. Sääntöä oli tarkoitus kokeilla ja jatkaa testejä, jotta sopiva raja löydetään.

Saadun kokemuksen ja palautteen perusteella sääntöjä on muokattu uudestaan seuraavanlaisesti

RPS raja on nostettu 20 laukauksesta 30 laukaukseen sekunnissa. Tätä nopeammat aseet voivat edelleen ampua kertatulta.
Sääntöjä heikkotehoisten aseiden sarjatulesta on päivitetty. Sääntö, jonka mukaan heikkotehoiset aseet voivat ampua sarjaa, vaikka pelit muuten olisivat vain kertatulta koskee vain AEP-mallisia aseita, eli sähkötoimisia pistooleita. Heikkotehoisilla, alle 0.5J sähköpistooleilla voi ampua lyhyitä ja hallittuja sarjoja, vaikka sarjatulen käyttö olisi muuten kiellettyä.

Toivomme, että pääsisimme pian täysipainoisesti takaisin pelaamaan ja rajoitukset olisivat ohi, jotta voisimme keskittyä olennaiseen, eli entistä parempien pelien järjestämiseen!

Nähdään peleissä! Terveisin
Turku Airsoft ry:n hallitus