Itäharju on sulkenut ovensa


Kiitos kaikille, jotka olivat 26.12. Itäharjulla purkamassa. Saimme paljon tavaraa pelastettua, jotka voidaan käyttää uudella kentällä. Unohtui raskaan päivän jälkeen mainita osallistuneille, että teillä on erikoisetuja mitä tulee uudella alueella tapahtuviin tapahtumiin. Muistakaapa kysäistä asiasta kun törmätään.

28.12.2022 lyötiin viimeinen naula oveen, vedettiin yksi rämäauto hinausauton  lavalle ja ajettiin viimeinen kuorma Tiilitehtaalle Kärsämäkeen Turkusoftin uudelle rakennetulle alueelle. Kokonaismääränä neljä isoa pakettiautollista ja kolme kuorma-autollista tavaraa.

Purkupäivänä tehtiin seurantajuttua, jonka voi katsoa nettisivuilta: https://www.turkusoft.fi/itaharjun-sapitys-ja-purku-26-12-2022-seurantajuttu/

Sinulla, jolla on Itäharjulle avaimet! Älä heitä avaimia roskikseen, sillä niitä tarvitaan uudessa paikassa myös. Tiilitehtaan lukkoihin on uusi avain, mutta nykyisillä avaimilla on muuta käyttöä.

Ensimmäiset keskustelut sisäpelipaikasta löytyy foorumilta vuodelta 2010. Itäharju oli yhdistyksen ensimmäinen rakennettu alue loppuvuodesta 2019 alkaen. Yhdeksän vuotta kesti päästä Itäharjulle. Viimeisen kolmen vuoden aikana ollaan saatu vakuutettua kaupungin viranhaltijat, muut viranomaiset ja yhteistyökumppanit siitä, että airsoftia voidaan harrastaa myös kaupungin ja ihmisten lähettyvillä.  Emme saaneet kolmen vuoden aikana ainoatakaan valitusta mistään! Tiilitehdas tuleekin toimimaan yhdistyksen käytössä ainakin seuraavat viisi vuotta.

Kärsämäellä meillä on käynnissä iso urakka, jotta uusi alue saadaan kuntoon, mutta lohdutuksena voi todeta alueen olevan jo nyt huomattavasti paremmassa kunnossa kuin missä Itäharju meidän aikana ikinä oli. Rakennustyötä tehdään yhdistyksen kassan ja tekijöiden mukaan, joten valmista ei tule kerralla. 
Pihalle on viety ICB-kontteja ja tynnyreitä, joilla päästään alkuun, mutta talven aikana keskitytään itse rakennukseen ja haetaan aidalle rakennuslupaa jne… Keväällä lumien lähdettyä keskitytään  pihaan.

Tekemällä yhdessä saadaan alue mahdollisimman nopeasti käyttökuntoon. Ennen viranomaislupien saamista aluetta voidaan käyttää vain jäsenistön kesken. Tämä johtuu siitä, että ulkopuolisen osallistuessa yhdistyksen tapahtumaan koskettaa tapahtumaa heti mm. tuotevastuulakia. Sillä kerätäänkö ulkopuolisilta pääsymaksua tai ei, ei ole merkitystä. Suljetussa ryhmässä samanlaista lain kirjainta ei ole ja testipelejä tai -kisoja voidaan  [ja tullaan] järjestämään, kun alue on saatu siihen pisteeseen, että toiminta voidaan käynnistää.

Vain jäsenille tarkoitetuista peleistä ilmoitetaan ja niihin ilmoittaudutaan SuomiSport -palvelussa, jonka kautta ensi vuonna hoidetaan myös kaikki jäsenmaksuasiat. Kuulaportissa julkaistaan kaikille avoimet tapahtumat kuten aiemminkin. 

SuomiSportiin pääset ja yhdistyksen jäseneksi voit  liittyä tästä linkistä: https://seurat.suomisport.fi/invite/ea45ef20-f9a5-46b7-9aa5-ed6d0847554c
Huomaa, että joudut liittymään ”uudestaan jäseneksi”, vaikka oletkin jo jäsen. Me emme pysty siirtämään kenenkään tietoja systeemistä toiseen. SuomiSport toimii selaimella sekä puhelimessa.

Tammikuussa aloitetaan ainakin Snapshooter -tapahtumilla. Pelitoimintaa pyritään käynnistämään mahdollisimman nopeasti.

Ilmoittaudu mukaan tekemään kenttää niin kerrotaan aina kun tapahtuu (eli kokoajan). Ilmoittautua voi kaikilla mahdollisilla (laillisilla) keinoilla.

Tulossa on hieno ja kiireinen, mutta toiminnantäyteinen vuosi 2023! Hyvää ja rauhallista vuodenvaihdetta. Muistakaa suojalasit myös viikonloppuna.

Rokk on,
Hannu Hänninen
Puheenjohtaja