Kuusenkaatajaiset


Joulun välipäivien pelit Tiilitehtaalla. Nyt sulattamaan kinkkua ja telmimään vuoden viimeisen kerran!

Krampus on keskieurooppalaisessa kansanperinteessä esiintyvä hahmo, joka on puoliksi pukki ja puoliksi paholainen. Perinteen mukaan Krampus rankaisee huonosti käyttäytyineitä lapsia jouluna, vastakohtana joulupukin esikuvana toimineelle Pyhälle Nikolaokselle, joka palkitsee kilttejä lapsia lahjoilla. – Wikipedia –

AIKA

Ke 27.12.2023 Klo 17.30 – 21.00

Offarilla tarjolla:

 • Lämmitetty offari. (Testataan lämmitysmuotoja seuraavaa kautta varten. Tällä kertaa vuorossa infrapuna, jota käytetään koko joulu.)
 • Glögiä ja kahvia
 • Piparia

Pelikentällä tarjolla:

 • Jouluteemainen peli
 • Kinkkukilojen sulattamista
 • Takuulämmin offari

Huomioita pelipäivästä:

 • Pöytätila loppuu nopeasti kesken. Älä levitä kaikkia roippeitasi pöydälle niin muutkin mahtuvat.
 • Max. 20 osallistujaa. Minimi 1+8 osallistujaa.
 • Kausimaksun maksaneiden kalenterissa näkyy myös toinen Kuusenkaatjaiset ilmoittautuminen. Voit ilmoittautua kumpaan vain.
 • Osallistumismaksu 20€
 • Turkusoftin jäsenille ja kutsuvieraille. (Eikö kutsu ole tullut? Kysäise mihin se on eksynyt.)
 • Huomaa, että kausimaksun maksaneiden kalenterissa näkyy myös toinen Kuusenkaatajaiset ilmoittautuminen. Voit ilmoittautua kumpaan vain.

Ilmoittautuminen

Kaikille avoin ilmo: https://www.suomisport.fi/events/d7fccaa9-7cab-4d92-a60b-f84c4e192b47
Kausimaksun maksaneille ilmo: Katso SuomiSportin kalenterista ilmoittautumispainike.


Pelin kulku on seuraavanlainen.

Joukkueet yrittävät kerätä kuusenkoristepalloja vastustajan kerroksesta. Pelaaja saa kantaa vain yhtä palloa kerrallaan eikä saa käyttää asettaan kantaessaan, joten ryhmässä liikkuminen on erittäin suositeltavaa muiden puolustaessa kantajaa. Jos pelaajaan osuu kuula on tämän laskettava koriste maahan ja palattava omalle aloituspisteelle.

Kun joukkue on kerännyt vaaditun määrän palloja ja koristellut ne kuusen oksille saavat he tontulta koodin lukkoon jolla saavat joulutähden irti ketjusta. (Joulutähden kantamisessa pätee sama sääntö kuin palloissa)

Koko joukkueen on oltava kuusen ympärillä joulutähteä laitettaessa.

Respa

Aloituspisteellä on minuuttisääntö. Kun ensimmäinen pelaaja palaa aloituspisteelle tiputtuaan lähtee minuutti käyntiin. Jos tämän minuutin aikana saapuu muita pelaajia pisteelle saavat he lähteä takaisin tehtäväänsä sen minuutin päätyttyä.

Kentällä kiertää jouluntuhoaja Krampus jonka tehtävä on kirveellään hidastaa pelaajien toimintaa. Krampuksen osuessa kirveellä pelaajaan joutuu hän palaamaan aloituspisteelle.

Joulupukki on myös saapunut alueelle katsomaan onko mukana kilttejä vai tuhmia pelaajia. Kilttejä ovat ne jotka tuovat pukille pipareita josta myöhemmin pelissä saattaa olla hyötyä. Tuhmia ovat ne jotka kyykkivät puolustamassa vastustajan joulukoristeita. Tuhmat joutuvat palaamaan aloituspisteelle.

Toinen erä paljastetaan vasta pelipaikalla, jotta tarina ei vesity.

Milläpäs muullakaan niitä kuusia kaadetaan kuin sahalla?
Mikäs sen mukavempaa kuin lämpimällä offarilla kuumaa glögiä ja piparia nautiskella? Tuskin mikään, pohtii Turkusoftin puheenjohtaja Kai Kuokkanen.